444 пакета вече стигнаха до своите притежатели от “Бъди човек – подари великденска вечеря на пенсионер” в Кюстендил

Млади и усмихнати, те правят щастливи хора в нужда.
  • Инициативата отново ни срещна с хора, чиято съдба няма как да разберем, ако не я видим с очите си, ако те не ни разкажат историите си, споделят доброволците

Първият етап от благородната инициатива “Бъди човек – подари великденска вечеря на пенсионер” в Кюстендил премина повече от успешно. За двата почивни дни доброволците успяха да раздадат 444 пакета на най-нуждаещите се пенсионери от околните села и града. “Благодарим ви, хора!

Евелина с лалетата на баба Василка

Благодарим, че дарявате, че помагате, че сте дейни! Този уикенд успяхме да раздадем 444 пакета. Очакваме още! Заслужава си! Благодарим на всички, които не спаха в последните седмици, горяха, работиха и мечтаха с нас! Има смисъл!!! Страхотни сте!”, споделиха организаторите. “Инициативата „Бъди човек” отново ни срещна с хора, чиято съдба няма как да разберем, ако не я видим с очите си, ако те не ни разкажат историите си. Отново видях Човеци, които ни посрещат с признателност, че сме се сетили и за тях. Хора, чиято първа реакция е да ни предложат почерпка за благодарност, да ни поканят в дома си и дори да извадят нещо от чантата, която току-що сме им дали, за да го споделят с нас”, разказва Теодора Икономова, една от доброволките.

Теодора се срещна с поредната нелека съдба.

Евелина Герасимова с умиление споделя за срещата с баба Василка – “Дете, аз нямам с какво да те почерпя… но имам лалета, откъсни си!”, ми каза тя, а баба Стефка с почуда и сълзи в очите ме попита “Цялата торба ли е за мен…”

Запознах се с добри хора, които се радваха не на скъпи подаръци, а на хранителни продукти. Благодаря им за усмивките, сълзите на щастие, милите думи… за добротата, допълва Евелина.

Поредните пакети поемат към притежателя им.

Инициативата продължава и на 20, 21 и 26 април. Началният час е 10, а мястото – паркингът на Общинския театър в Кюстендил. За сравнение през кампанията преди година младите доброволци за Великден усмихнаха 120 възрастни хора, а сега само в началото на кампанията „Бъди човек – подари великденска вечеря на пенсионер“ в Кюстендил са раздали 444 пакета.

“Единственото, от което се нуждаем, са доброволци, които да помагат в разнасянето на торбите с продуктите”, обявиха организаторите на благородната кампания.