150 тона боклук е изринат само от едно незаконно сметище между кюстендилските села Багренци и Граница

Петър Паунов
  • 2,5 т отпадъци са изринати под моста на реката в Кюстендил

  • Въвеждат видеонаблюдение и строга санкционна политика

 

Близо 150 тона отпадъци са извозени само от едно незаконно сметище между кюстендилските села Багренци и Граница по време на акция за почистване, която се състоя в събота. Това отчете днес пред медиите градоначалникът Петър Паунов.

Той доуточни, че повече от  2,5 т отпадъци са били изринати под моста на реката в района на плажния комплекс, който е бил обитаван от клошари.

Над 2,5 т отпадъци са изринати под моста на реката.

“Участвахме около сто души, но резултатът бе като че ли сме били 100 хиляди. В действителност кюстендилци са с големи сърца и благодаря на всички, които се включиха, на всички, които не се включиха, но дойдоха и видяха как се работи, и на всички, които в бъдеще ще се включат с внимание и най-вече с превантивната си дейност”, каза Паунов. Той заяви, че предстои почистването и на сметището между кюстендилските села Раждавица и Стенско.

Кметът съобщи още, че предстои въвеждане на видеонаблюдение на невралгичните места. “Принудени сме да влезе в сила и сериозна санкционна политика, за съжаление ще прибегнем и до конфискация на превозни средства”, каза Паунов. Той не уточни броя на видеокамерите, които ще бъдат монтирани.

Паунов изрази благодарност и към всички представители на етажна собственост, които се включиха в акцията, и уточни, че от тази събота започват щафетни акции по почистване в по-малки населени места.