Община Дупница и ГУМ в трескава подготовка за организирането на благотворителен базар „Заедно за Диди”

Базарът ще се проведе срещу големия християнски празник Великден на втория етаж в ГУМ на 24 април. Откриването ще бъде от 16 часа. Децата от дупнишките училища и детски градини ще продават изработени от тях великденски сувенири и украси.

От няколко години базарът се превърна в традиция за жителите на Дупница. Чрез благотворителния базар се даде възможност на дечицата от детските градини, учениците и центровете за обществена подкрепа да изработват красиви предмети и да се включват в благотворителни каузи. Тази година базарът ще се влее в една обща кауза – „Заедно за  Диди”. Организаторите – община Дупница и ГУМ-Дупница, и директорите на учебните заведения се надяват, че участието на децата в благотворителния базар ще допринесе за възпитанието на подрастващото поколение в добрина, благородство, всеотдайност и грижа към ближния.

Прави впечатление от проведените вече базари, сподели управителката на ГУМ-Дупница Цветанка Вуковска, че досега  най-малките участници – децата, са били най-активни и са доказали и показали всеотдайност и добри резултати.

Регистрацията за желаещите да участват във Великденския благотворителен базар продължава. Повечето участници са заявили желанието си да дарят и помогнат на 43-годишната Диана Тонкова от Дупница, която страда от болест на двигателния неврон и единственото й спасение е лечение със стволови клетки в чужбина.