Ученици от Благоевград отличници в кръг „Знание“

С интересни въпроси, верни отговори, ентусиазъм и много емоции ученици от благоевградски училища взеха участие в кръг „Знание“, част от инициативата на община Благоевград „Училище на годината“. Надпреварата беше открита от Симона Митова, началник-отдел „Образование“. Тя поздрави учениците от името на кмета д-р Атанас Камбитов.
Журито, което следеше за регламента, бе в състав: Кирил Алексиев, директор на Регионален исторически музей – Благоевград, Соня Кацарска, преподавател по литература, и Красимира Хаджикосева, директор на Европейски информационен център „Европа директно“.
Знания показаха учениците от 1-ви до 12-и клас. Те бяха разделени в две възрастови групи – от 1-ви до 7-и клас и от 8-и до 12-и клас. Въпросите, включени в надпреварата, бяха подготвени от експерти от Регионално управление на образованието и бяха съобразени изцяло с учебния материал.
През м. май предстои да се проведе и кръг „Култура“. Официалната церемония по награждаване на училище на годината ще се проведе на 23 май в зала „Пейо Яворов“.