„Банско” и „Вихрен” завършиха 0:0, Станислав Димитров спаси дузпа

Дербито между „Банско” и „Вихрен” (Сандански) завърши при нулево равенство в среща от ЮЗ трета лига. От този резултат се възползва тимът на „Сливнишки герой” (Сливница), който победи „Пирин” (Разлог) с 3:1 и в момента е трети във временното класиране.
Срещата започна с лек домакински натиск. На два пъти вратарят на гостите Станислав Димитров бе невероятен и отрази ударите на Илия Карапетров.
През първото полувреме не се стигна до отбелязване на попадение и двата отбора се оттеглиха на почивка. След подновяване на играта футболистите на домакините създадоха повече голови ситуации, но отново вратарят на „Вихрен” Станислав Димитров беше на високо равнище. Той не само охлади надеждите за гол на Костадин Слаев и Павел Головодов, но  спаси и дузпа. Наказателният удар бе отсъден в полза на отбора на „Банско” за спъване на топ реализатора Христо Спасов от десния защитник на „Вихрен” Даниел Христов в 60-ата минута. Потърпевшият опита да простреля вратаря на „Вихрен”, но не успя. В края на срещата Атанас Чепилов от отбора на „Вихрен” изскочи сам срещу вратаря на домакините Абди Абдиков, но от 5 метра уцели дясната странична греда.
При така получения резултат отборът на „Банско” е на 4-то място  с 50 точки с третия „Сливнишки герой”, но с по-лоша голова разлика, а отборът на „Вихрен” се озова на 5-о място.
В сряда, 24 април, на градския стадион в Сандански отборът на „Вихрен” ще приеме закъсалия „Ботев” (Ихтиман), а този на „Банско” ще гостува на „Марек” на стадион „Бончук” в Дупница.