Ремонтират ГУМ в Дупница със 77 400 лв., покривът на „Ученически столове” тече и също плаче за ремонт

Цветанка Вуковска

Сградата на ГУМ в града ще бъде ремонтирана, като предстои да бъде изградена нова козирка, стана ясно на заседанието на местния парламент в Дупница при обсъжданията на годишните отчети на общинските дружества. Магазинът ще бъде оборудван и с нов асансьор. По време на обсъжданията социалистът Станислав Павлов алармира, че от ремонт се нуждае и покривът на кухнята на „Ученически столове”.

Печалбата на ГУМ е 114 000 лева, като 77 400 лева от тях ще бъдат вложени в належащ ремонт на козирката на сградата, в която има течове. Останалите 40 800 лева от печалбата ще бъдат преведени като дивидент по сметка на община Дупница. Съветниците приеха отчета на управителя Цветанка Вуковска за миналата година, както и на останалите общински дружества – „ВиК-Дупница”, „Ученически столове” и „Дупница транс”.

„Покривът трябва да бъде ремонтиран. Веднъж е правен ремонт, но пак тече”, каза Станислав Павлов за кухнята на „Ученически столове”. Стана ясно, че за първи път от много години дружеството е на печалба – 767, 42 лв. Съветниците решиха сумата да остане за дружеството.

От ВиК отчитат печалба от 2000 лева за миналата година. Приходите на дружестото са намалели с 58 000 лева спрямо 2017 г. Причината за това са продължителните ремонтни дейности в жк “Бистрица”. Заради тях се е налагало водата да бъде спирана често, което пък е довело до по-малки сметки за абонитате. Задълженията на ВиК са 900 000 лева, както в последните няколко години.