Откриха паметна плоча за 100 г. футбол в Перник

Кметът на Перник Вяра Церовска официално откри паметната плоча по повод 100-годишнината на футбола в Перник. На монумента са изписани 16 имена на хората, които учредяват първия спортен клуб с име „Кракра“.
„Това е забележителен ден за Перник, защото не всеки има честта да присъства на стогодишен юбилей. Един безспорно значим празник за отбора, наследник и продължител на любимата жълто-черна идея, отборът, сочен като една от емблемите на нашия град, отборът на „Миньор“ (Перник). “Жълто-черните” винаги са имали най-вярната публика, която доказа, че в Перник футболът е обичан. Всеки спорт впечатлява с уменията и възможностите, но играчите на футбола са тези, които грабват сърцата на своите фенове и те остават верни на любимия си отбор винаги и докрай“, сподели Церовска и допълни, че любовта към футбола е сформирала и отбора на „Миньор“ (Чикаго).


На официалната церемония по откриването присъстваха още зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева, Йордан Павлов, кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов, председателят на ОС на БФС Валентин Лазаров и, разбира се, ветерани и фенове на клуба. В празничната програма участва Духовият оркестър, а неин водещ беше спортният експерт Десислава Стойова.
Футболът е уникална игра и това е доказано. Кара те да се чувстваш особено. За играчи и фенове той е като енигма. В моменти на загуба е страдание, дори отчаяние, но в моменти на възход и победа е забавление и триумф. Сравняват го с театъра, оприличават го на изкуство.
„Футболът е едновременно война за победа и завладяваща любов към играта… затова го определят като световен феномен. Наричат го още Цар Футбол, сподели Стойова.