Зонално състезание по лека атлетика за ученици, юноши и девойки се проведе в Долна баня

  • Главният съдия Стефка Джамбазова връчи наградите на победителите

 

Зоналното състезание по лека атлетика за ученици 5.-7. клас от Ученическите игри 2019 г. се проведе на новия спортен комплекс в Долна баня. В надпреварата взеха участие шест отбора – момичета и момчета, представители на училищата от Югозапада, победители в областните състезания по лека атлетика в Софийска област и областите Перник и Кюстендил. В Зоналното състезание не се явиха отбори от Благоевградска област, въпреки че бяха дали заявка за участие, съобщиха организаторите.

В продължение на два часа на пистата и по секторите кипеше благородната надпревара на малките лекоатлети от Основно училище “Св. св. Кирил и Методий” – Самоков, ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил и 10-о основно училище “Алеко Константинов” – Перник при момичетата и при момчетата от ОУ “Никола Й. Вапцаров” – Ботевград, ОУ “Неофит Рилски” – Дупница и 7-о ОУ “Георги С. Раковски” – Перник.

Момичетата участваха в шест дисциплини – 100 м, 400 м, скок дължина и скок височина, тласкане на гюле и щафета 4х100 метра, а момчетата в седем дисциплини, като освен тези те бягаха и на дистанцията 800 метра.

В крайното класиране при момичетата първи станаха представителките на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Самоков с общ сбор от 55 точки с преподавателка по физическо възпитание и спорт Виолета Гамалова. Втори остана отборът на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” от Кюстендил с 44 точки и трети са момичетата от отбора на 10-о ОУ “Алеко Константинов” от Перник с 26 точки.

Отборът на ОУ “Никола Й. Вапцаров” от Ботевград пък стана първи в крайното класиране при момчетата с актив от 67 точки и учител по физическо възпитание и спорт Димитринка Андреева. Втори остана отборът на Основно училище “Неофит Рилски” от Дупница с 52 точки и трети с общ сбор от 28 точки са момчетата от отбора на 7-о основно училище “Георги С. Раковски” от Перник.

Главен съдия на Зоналното състезание по лека атлетика бе Стефка Джамбазова, а всички участници благодариха за доброто съдийство и организация на домакините от Долна баня и Ученическия спортен клуб “Сигма” при СУ “Неофит Рилски” и преподавателя по физическо възпитание и спорт Иван Габеров.

На победителите в състезанието бяха връчени специални купи и грамоти, а на класиралите се отбори на второ и трето място – специални грамоти.

Времето през втория ден от Зоналното състезание по лека атлетика за юноши и девойки (8.-10. клас) от Ученическите игри бе по-благосклонно към състезателите.

След проведените съгласно програмата дисциплини в крайното комплексно класиране при девойките с актив от 75 точки зонален победител стана отборът на момичетата от Езиковата гимназия “Академик Людмил Стоянов” в Благоевград с преподавател по физическо възпитание и спорт Деян Димитров.

При юношите с общ сбор от 88,5 точки първи стана отборът на Средно училище „Отец Паисий” в Самоков с преподавател по физическо възпитание и спорт Ивана Матина.

При девойките втори остана отборът на Средно училище “Свети Климент Охридски” от град Костенец със 72 точки, трети са момичета от Професионалната гимназия по техника и строителство “Архитект Иван Миланов” с 56 точки и четвърти остана отборът на девойките от Средно училище “Свети Паисий Хилендарски” от Дупница с 44 точки общо сбор от проведените дисциплини.

При юношите пък втори в класирането е отборът на Гимназията с преподаване на чужди езици “Симеон Радев” от Перник с актив от 77 точки, трети е отборът на момчетата от Средно училище “Свети Паисий Хилендарски” от Дупница с 62 точки и четвърти останаха юношите от Езикова гимназия “Академик Людмил Стоянов” от Благоевград с общ сбор от дисциплините 54,5 точки.

Зоналното състезание по лека атлетика за юноши и девойки (8.-10. клас) в Долна баня от тазгодишните Ученически игри 2019 отново преминаха при добра организация, домакинство и съдийство, като на победителите главният съдия Стефка Джамбазова връчи специални купи, а на класиралите се отбори на второ, трето и четвърто място – специални грамоти.

Отборите на девойките и на юношите от Езиковата гимназия “Академик Людмил Стоянов” – Благоевград и на Средното училище “Отец Паисий” – Самоков ще защитават честта на Югозапада на предстоящите финали по лека атлетика в Сливен.