С официално награждаване бе закрит 21-вият национален ученически празник „За хляба наш…“ в Благоевград. Отличията бяха връчени на младите творци, които и тази година показаха много умения, талант, знания и любов към българските традиции.

Грамота и плакет за активно участие с най-много творби в конкурса „Рецептите на Баба“ бяха връчени на Гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ – Благоевград. Награди бяха връчени и в конкурса „Приложно изкуство“ за ученици 1.-4. и 5.-7. клас, както и в конкурса „Макети“ за ученици в 1.-7. клас и 8.–12. клас.
На сцената се качиха още и победителите в конкурсите „Млад дизайнер”: „Обреди”; „Драматизации”; „Рисунка“, 1.-4. клас; „Рисунка“, 5.-7. клас и конкурс „Есе” на тема: „Сред житата на моята родина“ и „Разказ” на тема „От зрънцето до хляба“ за ученици 1.-4. клас, 5.-7. клас.
Конкурсът „Научна разработка” (проект) – за ученици от 8. до 12. клас в се проведе в две направления – професионални и профилирани училища и средни училища и извънучилищни институции (ЦПЛР, читалища, школи и други), които също получиха награди за отлично представените дейности.


В различните категории участниците бяха оценени от компетентно жури от специалисти в областта на науката и изкуството.
Програмата и през двата дни бе богата, разнообразна и интересна. Празникът започна на площад „Народни будители” в присъствието на стотици деца, техните родители и граждани. По традиция хлябът бе благословен от Неврокопския митрополит Серафим и свещеници. Събитието преминава под благотворителен знак, като в рамките на двата дни има поставена дарителска кутия в помощ на 11-годишната Микаела.