„Марек” записа една от най-важните си победи през сезона

„Марек” и „козлите” сътвориха интригуващ мач на стадион „Бончук”.
  • Дупнишките футболисти се наложиха с 2:1 над „Банско”, Александър Близнаков вкара решителния гол с топовен шут от 25 метра

 

„Марек” записа изключително важна победа в битката за оцеляване в Югозападната трета лига. Дупничани се наложиха с 2:1 над силния отбор на „Банско” пред около 150 зрители на своя стадион „Бончук”.
Двубоят започна по-добре за гостите, които създадоха няколко положения за гол, но не успяха да ги реализират. В 40-ата минута Смилен Златанов от „козлите” уцели дясната греда на дупнишкия клуб след удар по земята.
Пет минути след почивката Димитър Владимиров от „Марек” се озова на изключително изгодна позиция, но изстрелът му от малкото наказателно поле попадна право в ръцете на вратаря Абди Абдиков.

Николай Ганчев (в средата) и Евгени Гроздин (най-вдясно) се опитват да отнемат топката от играч на „Банско” пред погледа на Димитър Владимиров (най-вляво).

Натискът на домакините продължи и в 53-тата минута Николай Ганчев се озова в прегръдките на съотборниците си, след като даде преднина на дупничани. Атаката, започнала от капитана Росен Йорданов, продължи на десния фланг, откъдето Димитър Владимиров центрира остро в пеналтерията на гостите. Настъпи меле, в което най-съобразителен се оказа именно Ганчев, който опъна мрежата на „Банско” за 1:0.
12 минути по-късно Илия Карапетров бе изпуснат от защитата на „Марек” и необезпокояван изравни резултата.
Радостта на тима от курорта обаче не бе дълга. Само три минути след като получиха гол, момчетата на наставника Цветан Видински отново излязоха напред в резултата. Футболист номер 1 на Дупница за 2018 година Александър Близнаков отправи топовен шут от около 25 метра, който влезе в долния десен ъгъл на вратата, без да остави шансове на Абдиков.
До края на срещата домакините съумяха да запазят аванса си и да се поздравят с много ценните три точки. След успеха „Марек” събра 33 пункта и вече диша по-спокойно в свирепата борба за оцеляване в третия ни ешелон.
В следващия кръг дупничани гостуват на „Ботев” (Ихтиман) в един от най-трудните си мачове до края на сезона. Двубоят е насрочен за 4 май, събота, от 18 часа. По същото време пък „Банско” ще приеме отбора на „Рилски спортист” (Самоков).

„Марек”: Гоцев, И. Влахов, Арсов, Гроздин, Йорданов, Дж. Николов (46 – Дан. Георгиев), Христов (89 – М. Георгиев), П. Иванов, Ганчев (54 – Р. Атанасов), Близнаков, Владимиров
Старши треньор: Светослав Георгиев
„Банско”: Абдиков, Фикийн, Лечов, Граминов, Слаев, Сандев, Златанов (57 – Гогов), Карапетров, Вешев, Спасов, Лефтеров (75 – Головодов)
Старши треньор: Димитър Крушовски