Чифте баня провокира дебат в Общински съвет-Кюстендил

Кметът Паунов заяви, че в общината ще търсят решение относно разпореждането на ВАС за Чифте баня.

Решението на ВАС относно собствеността на Чифте баня в Кюстендил и отмененото решение на Общинския съвет за продажбата на обекта провокираха дебати на заседанието на местния парламент.
Съветникът от Коалиция „За промяна” на БСП Атанас Гергинов заяви в питане до кмета Петър Паунов: „Още при стартиране на процедурата за отдаване на концесия на Чифте баня колежката Мая Шишкова предложи да изчакаме решението на съда, тогава Вие казахте, че плашим инвеститорите.
ВАС реши преди дни, че Чифте баня е публична държавна собственост. Ние Ви казахме, че ако подведете инвеститор в малка държава като България, това се разчува и не е чудно, че през последните 4 години няма нито една инвестиция в Кюстендил”.
В отговор кметът Петър Паунов каза: “Аз не желая да коментирам решението на ВАС. Предстои нашите юристи да го анализират. Ако Чифте баня е публична държавна собственост, оказва се, че и Алай баня е публична държавна собственост, и целият център е изключителна държавна собственост. В такъв случай и всички решения на предишни общински съвети за Чифте баня са нищожни. Ние не сме съгласни с това и ще търсим решение”./Дарик