Дупнишкият тенисист Радослав Котев спечели 2 шампионски титли и бронзов медал на Държавното първенство в Пловдив

Радослав Котев е вдигнал титлата си в индивидуалното първенство.
  • „Марек-Дигеста” завоюва общо 6 медала от надпреварата под тепетата

    Състезателите от дупнишкия „Марек-Дигеста” записаха поредния си изключителен успех, този път на Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за юноши и девойки до 18 години, което се проведе в град Пловдив. Тенисистите от Дупница завоюваха две шампионски титли и общо 6 медала от надпреварата под тепетата. При конкуренция от над 100 юноши Радослав Котев завоюва шампионската титла в индивидуалното първенство и стана шампион на двойки заедно със съотборника си Божин Ангелов.

  • Котев и Божин Ангелов стъпиха на върха при двойките.

  • Успехите на Котев не свършват дотук, като той успя да спечели и бронзов медал на смесени двойки заедно с М. Андронова от град Две могили.
    Радослав достигна до шампионската титла в личния шампионат след 7 страхотни победи. На финала се наложи категорично с 3:0 гейма над състезателя на „Стоянстрой” (Пловдив) Мартин Петров. Също толкова вълнуващо бе и спечелването на титлата на двойки. Дупничаните Радослав Котев и Божин Ангелов изиграха отлично срещите си и напълно заслужено завоюваха златните медали.
    Христо Христев от Дупница стана вицешампион на двойки и завърши на 7-о място индивидуално. Георги Гогов спечели бронзов медал на двойки и се нареди на 8-о място в индивидуалната надпревара.
    Председателят на СКТМ „Марек-Дигеста” Любомир Ганчев и треньорът Веселин Георгиев заедно с двете момчета

    „Поздравявам всички за успеха! Състезатели, треньори, родители… Но най-вече Радослав Котев! Със страхотната и борбена игра, със спортсменското поведение и най-вече с доброто си сърце завладя абсолютно всички в залата. През годините доказа колко отборен играч е и винаги е давал всичко от себе си за отбора. Благодарение на него имаме завоювани шампионски и вицешампионски титли в държавните отборни първенства, но все нещо не му достигаше в индивидуалното. Но ето че сега е там, където му е мястото – на върха! Той ще бъде част и от националния отбор на България и му желая успех на Балканското и Европейското първенство за юноши”, коментира развълнувано председателят на клуба Любомир Ганчев.