„Марек” не допусна гол в Ихтиман

Привържениците от Дупница не спряха да подкрепят любимците си през целия мач.
  •  Младите момчета от Дупница показаха характер и спечелиха ценна точка срещу местния „Ботев”

    „Марек” успя да не допусне гол и завърши 0:0 срещу „Ботев” в Ихтиман по време на най-тежкото си гостуване през пролетния полусезон. Дупничани проявиха мъжеството и характера, за които говори преди мача техният наставник Цецо Видински. Домакините търсеха победата на всяка цена, тъй като изостават в битката за оцеляване, но дупнишкият клуб съумя да запази вратата си суха. По време на първата част дори и гредата помогна на вратаря Пламен Младенов, който замести подобаващо наказания си колега Костадин Гоцев.
    Марекчани разчитаха на по-дефанзивна тактика и контраатаки, които обаче не доведоха до гол. Близо петдесетина фенове от Дупница пропътуваха разстоянието до Ихтиман и не спряха да подкрепят любимците си по време на всичките 90 минути. Те развяваха своите знамена и шалове и пееха песните си, с които окуражиха младите момчета в състава.
    Със спечелената точка „Марек” събра 34 и се намира на 13-о място в класирането на Югозападната трета лига и е по-спокоен за мястото си в групата. „Ботев” (Ихтиман) остава в зоната на изпадащите със своите 26 пункта и ще продължи да води люта битка за оставането си в дивизията.
    В следващия кръг дупничани приемат „Чавдар” (Етрополе) в поредния си важен двубой по пътя към оцеляването в третия ешелон. Срещата е насрочена за 11 май, събота, от 18 часа на стадион „Бончук”.