„Марек Юнион-Ивкони” стана вицешампион на България при юношите до 20 г.

Волейболистите от Дупница и техният наставник Радослав Асенов със сребърните медали и купата за второто място
  • Дупнишките волейболисти отстъпиха с 2:3 гейма от домакина „Пирин” (Разлог)

  • Светослав Иванов бе избран за най-добър нападател на турнира

„Марек Юнион-Ивкони” спечели сребърните медали от Държавното първенство по волейбол на България за юноши до 20 години. Финалите се състояха в разложката зала „Септември” и в спора за трофея дупничани отстъпиха именно на домакините от „Пирин” с 2:3 (21:25, 25:14, 25:21, 21:25, 12:15) гейма.
Двубоят за титлата предложи на зрителите много здрава и оспорвана битка, която продължи повече от 2 часа. В залата имаше близо 500 души, част от които бяха дупничани, а атмосферата по трибуните наподобяваше напечена битка на мъжки отбори от Суперлигата.
Дупнишкият клуб загуби първия гейм, но показа характер и спечели по убедителен начин следващите две части и вече се виждаше все по-близо до златото. Разложани обаче също демонстрираха дух и воля и на свой ред доведоха срещата до решителен тайбрек. В петия гейм момчетата от „Пирин” имаха минимално предимство, което успяха да запазят до края и да ликуват с титлата, докато „Марек Юнион-Ивкони” трябваше да се задоволи с второто място в крайното класиране.
В спора за бронзовите медали ЦСКА надигра „Славия” с 3:1 (21:25, 25:21, 25:22, 25:15) гейма. Така „армейците” останаха трети, а „белите” – четвърти. На пето място завърши варненският „Черно море”, след тях се нареди „Берое 2016” (Стара Загора), а седми и осми останаха съответно „Арда” (Кърджали) и пловдивският „Виктория Волей”.
Дупничанин спечели и едно от индивидуалните отличия на финалния турнир. Светослав Иванов от „Марек Юнион-Ивкони” бе награден за най-добър нападател. През изминалия сезон той играеше и за мъжкия отбор в Суперлигата, където също остави отлични впечатления и загатна за огромния си потенциал. Призът за най-полезен играч пък отиде при Петър Петров от „Пирин” (Разлог).