Откриха ремонтирания за 249 413 лв. Младежки дом в Самоков

Владимир Георгиев

Официално бе открит обновеният Младежки дом в Самоков.
За откриването бе подготвена празнична програма. Домакинът на събитието Латинка Щъркелова посрещаше лично гостите.

Водосвет отслужи архиерейският наместник Михаил Колев. Той  благослови в новата зала да се родят прекрасни инициативи. Кметът Владимир Георгиев сподели задоволството си от резултата, който се получи след реализацията на ремонта, финансиран по проект „Красива България”. Той благодари за финансовата подкрепа и на Агенцията за хора с увреждания, които подпомогнаха поставянето на подемник за осигуряване на достъпна среда. На тържеството присъства арх. Хубева, регионален координатор на проект “Красива България”.

Първото събитие, с което се откри реновираната зала, се реализира с участието на децата от театър „Веселушко”, към читалище „Любословие” с ръководител Весела Колешанова. Базата на читалището е Младежкият дом. Участие взеха и техните гости от балет „Огнени стъпки” към училище „Христо Максимов”, с ръководител Боряна Спасова, второкласници от „Станислав Доспевски”, с ръководител Галя Будинова и танцьори от ФТА „Самоков”, с ръководител Борислав Искрев. Ремонтът на Младежкия дом започна през август миналата година. Изцяло е подменена настилката на входното пространство, на стълбището и в залите.

Залата за мероприятия, в която се проведе откриването, е изцяло реновирана, поставена е специална акустична настилка, на стълбите са оформени декоративни профили, сменено е осветлението, поставени са и нови столове. Направени са три санитарни възела, в това число за инвалиди. Сменена е вентилационната система и е монтирана нова табела на входа на институцията. Стойността на проекта е 249 413 лв., като програма „Красива България” осигурява 40% от сумата, останалите средства са от общинския бюджет.