Audi готви супермощен Q8 (ВИДЕО)

До края на годината Audi трябва да представи нова версия на кросоувъра си Q8. Тя ще получи добавка RS към името си и вероятно ще бъде най-бързият всъдеход, предлаган от Volkswagen Group.

Прототип на RS Q8 бе заснет да върти обиколки на “Нюрбургринг” и близките до пистата пътища. Машината е покрита с камуфлаж, но въпреки това може да се види, че тя се различава значително от стандартния модел. Нова версия е получила спортни брони, големи въздухозаборници и овални тръби на изпускателната система. Освен това, нейният пътен просвет от по-малък от този на традиционното Q8.

Засега остава загадка какъв мотор ще получи бъдещото RS Q8, но най-логично изглежда това да е 4,0-литровият V8 с две турбини, който се поставя на Audi RS6 и на Lamborghini Urus. При тези два модела двигателят развива 641 к.с. и 850 Нм, но вероятно при кросоувъра на Audi ще бъде по-мощен.

Другият вариант за задвижване е хибридната система, използвана при Panamera Turbo S E-Hybrid. При нея отново основна роля играе 4,0-литровият V8, като съвкупната мощност е 671 к.с. Същиятт агрегат ще бъде поставен и на бъдещата хибридна версия на Lamborghini Urus.

 

Източник: topgear.bg