Новият флагман на Citroen ще е готов през 2021 г.

Компанията Citroen работи върху нов флагмански седан, съобщава AutoExpress като се позовава на генералния директор на френския производител Линда Джаксън. По нейни думи “сега е идеалното време за пускането на подобен автомобил”.Шефът на Citroen допълва, че новият седан е “малко особен и по нищо не прилича на конкурентите. Джаксън очаква серийното производство на новия модел да стартира през 2021 г.

Луксозната машина ще бъде изградена на платформата EMP на PSA Group. В момента това шаси се използва от моделите Opel Grandland X и Peugeot 508, като то позволява на него да се поставят електромотори и хибридни системи.

Новият седан ще замени моделите С5 и C6 в гамата на френската марка. Той ще получи редица стилистични решения от концептуалния модел Cxperience, представен през есента на 2016 г. на автосалона в Париж. Дължината на прототипа е 4850 мм, а височината – 1370 мм. Разстоянието между двете оси е 3000 мм.

Останалата информация за автомобила се пази в тайна. Концептът Citroen Cxperience беше оборудван с хибриден агрегат, в който влизат бензинов мотор с мощност 200 к.с., електрически двигател със 110 к.с., 8-степенна автоматична скоростна кутия и комплект акумулатори. Само на електричество Citroen Cxperience изминава до 60 км.

 

Източник: topgear.bg