Галина Александрова, Лилия Александрова, Биляна Йорданова и Иво Пенев отличени на 22-рото издание на “Учител на годината”

Лилия Александрова, Галина Александрова, Иво Пенев и Биляна Йорданова (от ляво надясно)
  • Четиримата педагози получиха статуетки и грамоти за своя принос от Синдиката на българските учители

 

Учителите от Кюстендил Галина Александрова, Лилия Александрова, Биляна Йорданова и Иво Пенев бяха отличени по време на 22-рото издание на “Учител на годината”, организирано от Синдиката на българските учители, което се провежда в навечерието на 11 май, когато се почитат светите братя Кирил и Методий.

Четиримата педагози получиха статуетки за Учител на годината 2019 и грамоти, подписани от председателя на СБУ Янка Такева. Кюстендилските учители бяха отличени за постигнатото в различни категории. Галина Гикова-Александрова – в категорията “Начален учител” за постиженията й с математическия отбор на 7-о ОУ “Ильо войвода”, Лилия Александрова – в категория “Извънкласни дейности” за работата й като учител по музика и ръководител на вокална група “Калпазани” към 6-о ОУ “Св. Паисий Хилендарски”.

Биляна Йорданова бе отличена в категория “Информационни технологии”, учител по информатика и информационни технологии в ПМГ “Проф. Емануил Иванов”, за работата й с учениците по проекти в Европейската седмица на програмирането, а Иво Пенев в категория “География” за работата му с учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, които имат класирания на призови места на олимпиади и национални състезания по география.

Участието на четиримата преподаватели в този финален етап от конкурса за Учител на годината им носи и наградата “Неофит Рилски”, която традиционно МОН връчва на 24 май. Те ще бъдат поканени и на приема при президента за Деня на българската писменост и култура.