Представят 22 постановки на театралния фестивал в Благоевград

  • Актрисата Ива Тодорова откри 7-ото издание на „Тара-ра-бумбия“ с авторски моноспектакъл

Започна седмото издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград. Заместник-кметът Иво Николов приветства благоевградската публика от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов в голямата зала на ДТ „Никола Вапцаров“. „Различното тази година е, че фестивалът се обръща към театралната памет и разчитане на следите на изтеклото време. Всички знаете колко важно е това припомняне на форма, място, дълбочина и смисъл, още повече че Драматичен театър „Никола Вапцаров” през 2019-а отбелязва своя 100-годишен юбилей. Искам да пожелая на директора на театъра Маргарита Мачева, на трупата, на целия състав… да бъдат смели и безкомпромисни в усилията си за издигане на духовния ръст на града и региона“, каза зам.-кметът.
Вечерта на изкуството започна с моноспектакъла „Приятно ми е, Ива“. Авторският спектакъл на талантливата актриса Ива Тодорова докосна публиката и събра бурни аплодисменти. Представлението разсмя и развълнува зрителите чрез създаването на близост, споделеност и радост.
Част от голямото семейство на „Тара-ра-бумбия” стана и „Настане вечер“ по идея на Явор Борисов и Никола Мутафов, по сценарий и режисура на Весела Василева. Младите актьори Явор Борисов, Никола Мутафов и Мак Маринов показаха връзката между трима софийски актьори, които разказват за сблъсъка между телевизионното и действителното, за родния език и неговите фалшификати и за актьора като поле на този сблъсък.
На входа на ДТ „Никола Вапцаров“ гостите на фестивала бяха посрещани с изключителните изпълнения на Биг бенд-Благоевград.
Бе представена нашумялата постановка „Портретът на Дориан Грей“ по романа на Оскар Уайлд. Театралното предизвикателство ще продължи до 20 май включително, като на благоевградска сцена ще бъдат представени 22 постановки.