„Струма” с класическа победа срещу „Светкавица” в Марикостиново

„Струма” с класическа победа срещу „Светкавица” в Марикостиново

Силна игра показаха футболистите на Атанас Терзиев в последния си домакински мач от първенството на областната група „Струма-2”. Играчите на „Струма” победиха втория във временното класиране „Светкавица” (Митиново) с 3:0.

Георги Бъчваров, Георги Младенов, Карамфил Божиков, Веселин Найденов и Марин Георгиев-Мерата бяха истинска заплаха за защитата на тима от Митиново. Само отличната игра на противниковия вратар бе причина да не падне гол през първата част на срещата. На почивката старши треньорът на „Струма” (Марикостиново) Атанас Терзиев направи обстоен разбор на играта през първото полувреме и даде указания за подобряване на мерника.

Мариан Терзиев заигра на поста вътрешен халф на мястото на Мерата, а той бе изтеглен на дясното крило. Промените дадоха положителен резултат. В 56-ата минута Георги Бъчваров след атака по левия фланг насочи топката към Георги Младенов, който я пропусна хитро и попадна у Мерата, който отбеляза рядко красив гол за 1:0. Осем минути по-късно Мерата бе изведен от средата на терена пред наказателното поле на гостите, излъга изпречилите му се футболисти на „Светкавица” и очи в очи срещу вратаря за 2:0. Последваха пропуски на Георги Младенов и Мариан Терзиев, които сами срещу вратаря не успяха да го прострелят. В 76-ата минута Ивайло Хаджигаев-Куман изведе отлично Мариан Терзиев, който от движение отбеляза за 3:0. До края на срещата опитите на домакините да отбележат нови попадения се оказаха неуспешни и така този двубой завърши с класически резултат 3:0 за отбора на „Струма” (Марикостиново).

„Вече сме трети във временното класиране. Последният ни мач ще бъде в неделя, 19 май, в Генерал Тодоров срещу местния „Локомотив”, сподели Атанас Терзиев.