Цецо Соколов изведе „Кучине Лубе” (Чивитанова) до шампионската титла в Италия

Българският национал и съотборниците му ликуват с титлата в италианската Серия „А”.
  • Любимецът на дупнишките фенове заби 19 точки за драматичния успех над „Сър Сейфти Конад” (Перуджа), ще продължи кариерата си в „Зенит” (Казан)

    Цветан Соколов и неговият „Кучине Лубе” (Чивитанова) сътвориха истински подвиг, като спечелиха шампионската титла в Италия. Те победиха „Сър Сейфти Конад” (Перуджа) с 3:2 (22:25, 21:25, 25:12, 25:21, 15:10) гейма в решителния пети двубой от финалната серия, игран в зала „Пала Бартон”. Отборът от Чивитанова изоставаше с 0:2 гейма и не се виждаше как ще успее да обърне развоя на финала, и то като гост. Волейболистите на „Кучине Лубе” обаче показаха изключителен характер и направиха чудото, нанасяйки първо поражение на Перуджа в техния дом в плейофна фаза за последните две години.
    Роденият в с. Ресилово диагонал отново се представи на много високо ниво и стана топреализатор за тима си. Цецо завърши с 19 точки (2 блокади) и е с най-голям принос както за тази победа, така и за крайния триумф с 3:2 победи в серията. След него в срещата завърши Османи Хуанторена с 16 пункта, колкото имаше и Робертланди Симон. За отбора от Перуджа над всички бе Уилфредо Леон с 20 точки (7 аса, 1 блокада).
    Това бе пети трофей в историята на „Кучине Лубе” след титлите през 2006, 2012, 2014 и 2017 година.
    Финалът най-вероятно бе и последен за Цветан Соколов с екипа на италианския тим. Според публикации в световните медии любимецът на дупнишките фенове е сигурно ново попълнение на руския гранд „Зенит” (Казан).