Труп на мъж с огнестрелна рана намериха в Костенец

Снимка: trafficnews.bg
  •  Роднина е на издирвания за убийство Стоян Зайков

 

Труп на мъж е открит в Костенец, на метри от къщата на издирвания за убийство Стоян Зайков-Чане. Мъжът е намерен с огнестрелна рана в областта на брадата. Той е видян жив за последно на 14 май около 18,30 часа, живял е сам. По информация на БНР мъжът е бил застрелян с ловна пушка. Оръжието не е открито. По думите на министъра на вътрешните работи Младен Маринов обаче: “Няма данни на мястото в Костенец да е имало стрелба”. Не се знае дали това убийство има връзка с издирвания Зайков, който е в неизвестност от 10 май, след като уби бившата си приятелка и майка на детето му. Няма категорични доказателства, че Зайков е автор на второто убийство. Според данни на МВР убитият има роднинска връзка със Зайков. „42-годишният Валентин от Костенец е бил братовчед и съсед на издирвания Стоян Зайков”, обявиха главният секретар на МВР Ивайло Иванов и окръжният прокурор на София Николова на спешен брифинг.
Същевременно се разбра, че полицията вече претърсва и Пернишкия регион за изчезналия безследно Стоян Зайков от Костенец, съобщиха за Dir.bg от пресцентъра на МВР. Причина за това са подадени сигнали от Пернишка област. Вече седмица търсенето му удря на камък. Засега няма данни той да е напуснал страната. Припомняме, тялото на Милена Шишкова бе открито миналия петък около 8,30 ч. на метри от дома й в Костенец. Милена е била застреляна в главата с малокалибрен пистолет. По неофициална информация първо е била пребита, а ръцете й са били вързани. Трупът й е намерен, след като сестра й, майка й и 15-годишният й син пристигнали в къщата, където видели кървави следи. Те сигнализирали в полицията и пристигналите криминалисти намерили тялото на отсрещната поляна.

Бащата на издирвания Георги Зайков заяви пред bTV, че той е последният човек, когото синът му ще потърси. Двамата прекъснали отношенията си преди 15 години. Бащата допълни, че “с радост” призовава сина си да се предаде. Близки до Стоян Зайков твърдят, че той най-вероятно е напуснал страната. Един от първите домове, претърсени от криминалистите още в петък, е на близкия му приятел Ангел. Мъжът обаче не вярва, че Стоян е посегнал на бившата си приятелка. Оправдава бягството му със страх, защото е криминално проявен и осъждан. По думите на Ангел, Стоян Зайков няма и мобилен телефон. Хвърлил го в печката. Зайков засега не е обявен за международно издирване, въпреки че е имал най-малко 12 часа преднина, за да се опита да мине границата. Причината е, че още отпреди години има заповед да не напуска страната.