Абитуриенти от Долна баня си взеха сбогом с училището

  • За отличниците Ирина Гълъбова, Максимилиян Янкулов и Илия Раков са отпуснати парични награди от по 80 лева

 

За 19-те абитуриенти от випуск 2018/2019 година на Средното училище “Неофит Рилски” бие последният училищен звънец в Долна баня. Директорката Петя Янева ги посрещна с менче с вода, което плисна за “На добър час!”. Празничното настроение се пренесе на спортната площадка, където абитуриентите бяха тържествено посрещнати от ученици, учители, родители и близки. Класен ръководител на зрелостниците от 12-и клас е Снежана Гълъбова – старши учител по история и цивилизация.

От името на абитуриентите поздрав и много благодарности към учители и родители отправи Илия Раков. Последва тържествената церемония по предаване и приемане на училищното знаме от дванадесетокласниците на единадесетокласниците.

От училищния двор абитуриентите в празнично украсените с разноцветни балони маркови автомобили се отправиха към централния площад, където си направиха паметни снимки пред герба на рилския град и фонтаните.

За трима от абитуриентите с отличен успех – Ирина Гълъбова, Максимилиян Янкулов и Илия Раков, парични награди от по 80 лева отпусна Общинският съвет в рилския град.

Своите абитуриенти от тазгодишния си випуск изпрати тържествено и другото средно училище в Долна баня – Професионална гимназия “Христо Ботев”.