Новият Evoque – с рентгенови очи

В Резиденцията на британския посланик беше представен и новия Range Rover Evoque. Това е най-успешният модел в историята на марката Land Rover. За 8 години на пазара той е награден с повече от 220 престижни международни отличия. Пионер на пазара на луксозните и компактни SUV автомобили, Evoque може да се гордее с близо 800 000 продажби в световен мащаб. Изискан и прецизен екстериорен дизайн, изпипани до съвършенство елементи и изключително внимание към детайлите издигат този британец на по-високо ниво от всички останали.

Проектиран да съчетава изкусно градския живот с бягството в сред природата, новият Range Rover Evoque надгражда устойчивия лукс и привлекателност на оригинала с прецизно усъвършенстване на моментално разпознаваемия му силует. Новата версия на модела грациозно се намества върху първокласното и подобрено шаси на Land Rover, използващо само висококачествени материали. По-дългото междуосие например, осигурява допълнително пространство за коленете на пътниците на задните седалки и повече място за съхранение на вещи. Пространството за багаж е с 10% по-голямо (591 литра), като обемът се увеличава до 1 383 литра, когато седалките на втория ред се сгънат.

Новият Evoque вдига летвата и по отношение на проходимост върху всякакви терени в сектора на компактните луксозни SUV автомобили с уникално съчетание на присъщи офроуд възможности и усъвършенствани технологии, за да осигури сцепление върху всякакви повърхности и при всякакви условия. Пътният просвет е 212 мм, а предният и задният ъгъл на заход са съответно 25 и 30,6 градуса. Terrain Response 2 е налична като стандартно оборудване за първи път при новия Evoque и съчетава интелигентни сензори и амортисьори с променлива твърдост, които следят пътните условия на всеки 100 милисекунди. Максималната дълбочина на газене от 600 мм може да бъде проследявана ефективно с опционалните сензори за газене. Ултразвуковите сензори във външните огледала от своя страна измерват точно дълбочината на водата, която се извежда на централния сензорен екран.

Специално внимание заслужава и технологията ClearSight Ground View, която е реализация на концепцията на Land Rover за прозрачен преден капак, осигуряващ по-голяма видимост под автомобила при движение по предизвикателен терен – без значение дали преодолявате препятствие в градксата джунгла или сред природата. Впечатляваща е и технологията ClearSight, интегрирана посредством вътрешното огледало за обратно виждане, която се предлага за пръв път и единствено при Evoque. Тя работи посредством камера, разположена в основата на антената на автомобила, която представя на огледалото за обратно виждане цялостна видео картина, много по-обширна от което и да е задно огледало. ClearSight технологията е включена в най-високото оборудване HSE, но тя се предлага като опция и за всички останали версии заедно с редица други модерни системи в помощ на водача. Новият Evoque изумява и с функцията Интелигентни настройки, която използва усъвършенствани алгоритми на изкуствен интелект, за да научи навиците на водача. Самообучаващата се технология разпознава шофьора от неговия ключ и когато той приближи автомобила, тя го „приветства” с подготвена позиция на седалката и волана, позволявайки да бъдат регистрирани до осем профила.

Новият Range Rover Evoque идва на пазара с последно поколение Ingenium двигатели, оборудвани с 9-степенна автоматична трансмисия. Дизеловите агрегати включват мощности от 150, 180 и 240 к.с., а бензиновите мотори са с 250 и 300 к.с. Повечето 4х4 версии на Evoque с по-малкия дизелов двигател със 150 к.с са с 48-волтова електрическа батерия. Така наречения “mild hybrid” е иновативна технология, използвана за пръв път при Land Rover. През 2020 г. се очаква и първия plug-in хибрид. Той ще обединява нов три-цилиндров 1.5 литров Ingenium двигател със 197 к.с. с електрически заден мотор с мощност 107 к.с., използвайки 11.3 kwH литиeво-йонна батерия. С тях автомобилът ще може да измине 64 км. само на ток.

Новя инвоация в Evoque е и приложението InControl за смартфон, което осигурява на клиентите постоянна свързаност с техния автомобил, независимо къде се намират по света. Клиентите могат да откриват автомобила си, да проверяват оставащия пробег, да го заключват или отключват дистанционно, както и да затоплят или охлаждат предварително купето до желаната температура.

Новият Evoque несъмнено е готов за бъдещето с безжични актуализации на софтуера на информационно-развлекателните и автомобилните системи, което означава, че компактният луксозен SUV постоянно се усъвършенства с изминаване на времето, без да е необходимо да посещавате оторизиран сервиз. За да осигури благоденствието на пътниците, Evoque е оборудван с технология за йонизация на въздуха в купето. Избирайки новия Evoque, всичко това идва при Вас на изключително достъпната цена от 72 000 лв с ДДС за 4х2 и ръчна скоростна кутия..В допълнение получавате 5 години гаранция с включени услуги Premium service и Door-to-door.

Източник: autobild.bg