Кандидатът за евродепутат Лиляна Павлова: Чрез подкрепата от ЕС малкият и среден бизнес в Дупница и Сапарева баня ще продължи да се развива

Чрез подкрепата от ЕС малкият и среден бизнес в Дупница ще продължи да се развива. Пред нас имаме важната задача да подкрепяме малкия и среден бизнес, за да се създават работни места. Това заяви по време на среща с граждани в Дупница кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Лиляна Павлова. Тя бе придружена от областния координатор на партията за Кюстендил Виктор Янев, общинския председател на ГЕРБ Ивайло Константинов, кмета на Дупница инж. Методи Чимев, народния представител Радослава Чеканска, зам.-кмета Крум Милев и др.

Лиляна Павлова посети информационната шатра на ГЕРБ, разположена на централния площад „Свобода“, където разговаря с десетки дупничани за ползите от европейската солидарност за региона и страната ни.

„Здравеопазването и образованието също са наш приоритет, включително с подкрепа от европейските фондове“, посочи по време на разговорите успешният министър на първото българско председателство на Съвета на ЕС. Лиляна Павлова каза още, че ремонтът на пътя Дупница – Клисура – Самоков, който се осъществява с европейски средства, е важен, защото свързва ГКПП „Гюешево” с АМ „Струма”, с първокласния път София – Благоевград и с АМ „Тракия”, а това осигурява по-добри условия в ежедневието на жителите, а и за бизнеса.  „След 2020 г. ще работим за това европейските програми да осигуряват финансиране за интегрирани проекти, които допринасят за развитието на целия регион и се основават на неговите конкретни предимства и нужди. Така и селата в общините също ще могат да се възползват от европейската солидарност“, обясни още кандидатът за евродепутат и бивш министър на МРРБ. Павлова бе категорична, че Дупница заслужава да се развива, да бъде все по-красива и да се благоустроява, а това може да се случва чрез европейските фондове, с обединените усилия на местната власт и правителството.

„Трябва да бъдем активни на тези избори, защото те още веднъж ще ни дадат подкрепа за политиките, които правим. Може да правим грешки, но ги поправяме и вървим напред, защото знаем вярната посока“, заяви Лиляна Павлова. Тя призова на 26 май дупничани да излязат да гласуват и да подкрепят ПП ГЕРБ с номер 12 в бюлетината.

„Не беше далеч времето, когато преди няколко години прекосявахме този площад с гумени ботуши. Дупница беше в ситуацията пред един провален проект за широк градски център. И тогава г-жа Павлова – с цялото си сърце и усилия – помогна този проект да бъде реализиран“, припомни Ивайло Константинов.

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев заяви: „Вярвайте, че ако нещата през последните 7-8 години са се случвали в града, е благодарение и на г-жа Лиляна Павлова. Няма проект, няма проблем, за който ние като ръководство да сме търсили съдействие и да не сме го получили“. Той даде за пример автомагистрала „Струма“ и съдействието Дупница да има включването (слизане и качване) към нея.

Бившият министър на МРРБ и кандидат за евродепутат Лиляна Павлова се срещна и с жители на община Сапарева баня. Пред тях тя заяви, че е необходимо предприемане на конкретни съвместни действия на ниво ЕС за устойчивост на културното наследство. „Културата е стратегически ресурс за бъдещето на ЕС, защото наред с подобряването на инфраструктурата, културата може да изиграе решаваща роля за сплотяването на Европа, подобряване живота на гражданите и бъдещите способности на младите поколения“, посочи един от най-успешните министри в правителствата на Бойко Борисов.  „Затова ще работя за активизиране на действията на европейско ниво и засилване на сътрудничеството по отношение на въздействието на културата в социален план, за стимулирането на икономическия растеж и в международен план – стратегическата роля на културата в международните отношения на ЕС“, обясни още Лиляна Павлова. „Това е важно за България и за места като Сапарева баня, чийто потенциал за развитие е базиран именно на съчетанието от културно наследство, природа и богатства като минералните води“, посочи кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС.

В Сапарева баня Лиляна Павлова бе посрещната от кмета на общината Калин Гелев. След срещата и дискусията с жителите на курортното градче Гелев показа на бившия министър наскоро обновената средновековна църква „Св. Никола“. Тя е един от най-посещаваните туристически обекти в Сапарева баня и е паметник на културата от национално значение. Храмът е изцяло реконструиран, подобрено е и прилежащото му дворно пространство. Кметът поясни, че ремонтните дейности са извършени по Програмата за развитие на селските райони, а бенефициент е храмът „Св. Четиридесет мъченици“ – гр. Сапарева баня.