40 културно-образователни инициативи на Детски панаир в Благоевград

Детски панаир отново ще приема децата на Благоевград. В рамките на два дни (25 и 26 май) малчуганите ще имат възможност да творят. Тази година над 40 културно-образователни инициативи за деца включва проектът на община Благоевград и Фондация Easyart. Работилниците ще бъдат разположени на площад „Македония“ и в Регионален исторически музей-Благоевград от 10,00 до 18,00 часа.
Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – традиционна техника тъкане, както и любопитните ателиета по цианотайп или фотограма и ателие по роботика (които ще се проведат само в неделя). Специално за града е разработена и работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит с кон – символа на града.
Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.
Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата.