Регионалната библиотека в Кюстендил получи дарение от книги преди 24 май

Регионалната библиотека в Кюстендил получи традиционно дарение от книги от издателството “Захарий Стоянов” по повод предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Събитието се организира за седма поредна година, в художествената галерия “Владимир Димитров-Майстора”.
На него присъстваха представители на местна фирма – дарител, Иван Гранитски – директор на издателството “Захарий Стоянов”, академиците Георги Марков, Васил Гюзелев, Константин Косев, както и професорите Ивайло Мирчев и Иван Маразов. Тази година част от книгите ще бъдат дарени и на читалищната библиотека в село Шишковци, община Кюстендил.
“Ние сме безкрайно благодарни за това, че във времена на финансова криза, когато трудно може да си позволим много покупки на книги, тези дарения идват като ценно попълнение в нашите фондове. Тази година те са около стотина”, каза директорът на Регионалната библиотека София Пейчева.


“Една благородна традиция се установи през последните години в библиотеката и в галерията в Кюстендил. Тази инициатива се разраства, а това е добър пример и за други градове”, каза Иван Гранитски.