Бойко Борисов инспектира реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград

Премиерът присъства на откриването на разширението към автомобилния завод “Костал” край Пазарджик

 

Първата ни задача след Асеновградско шосе е да довършим околовръстния път на Пловдив, като свържем Южната дъга с Цариградско шосе (до “Скобелева майка”). Това каза премиерът Бойко Борисов, след като инспектира реконструкцията на Асеновградско шосе. Заедно с финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев те преминаха десеткилометровото трасе, след което бяха посрещнати от областния управител Здравко Димитров и кметовете: на Пловдив – Иван Тотев, на Асеновград – Емил Караиванов, на Куклен – Мария Белчева, и на община Родопи – Пламен Спасов.
За Асеновградско шосе премиерът допълни, че остава да се изградят локалните платна и осветлението. По думите му за икономиката и за фирмите в региона много важно е продължението на околовръстния път, по който ще се изведат товарните камиони. Премиерът съобщи, че предстои реконструкцията на пътя Асеновград – Кърджали, за което са осигурени 33 милиона лева, ще се водят и разговори с кмета на Пловдив за построяването на още два моста над река Марица.
БТА

 

Заводите не само не си отиват, ами непрекъснато откриваме нови и нови

Това каза премиерът Бойко Борисов от Пазарджик, където присъства на откриването на разширението към автомобилния завод “Костал”.

Заявката на завода за компоненти за автомобилната индустрия е до края на годината да назначи 1000 нови служители.

“Благодаря на работниците тук, защото дълги години се говореше за ниска квалификация, за липса на обучени кадри – фактът, че не само че заводите не си отиват, ами все нови и нови откриваме на едни и същи компании, които се разрастват – сочи, че бизнес средата у нас е добра“, съобщи Борисов. Над 13 000 кв. м са новооткритите производствени площи в Пазарджик.

“Нови заводи се откриват непрекъснато – в Кърджали, Русе, Шумен. Така че благодаря на работниците за техния труд. Когато цифрите и фактите говорят – по-добре да замълчат нашите опоненти“, каза министър-председателят.

На церемонията присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, кметът на Пазарджик Тодор Попов и ръководството на фирмата.

“Над 1000 нови работни места, над 100 млн. лв. инвестиция и много нови работни места направихме за Пазарджик в партньорство с кмета. Обещал съм Околовръстния път на града и той вече трябва да се строи“, допълни Борисов. “В момента машиностроенето дава 25-30% от БВП – всичко това се качва на тирове и влакове, и затова трафиците в градовете стават убийствени. Затова паралелно с развитието на заводите трябва да им подготвим инфраструктурата, за да не колабират транспортните планове на градовете”, допълни премиерът. vesti.bg