Футболистите на „Подгорец” завършиха 4:4 с „Беласица-08” в Коларово

След края на мача наградиха „Подгорец” като шампиони на областната група „Струма-2”, капитанът Илиян Златков гръмна шампанско

 

„Подгорец” (Коларово), които станаха предсрочно шампиони на областната група „Струма-2”, направиха равен двубой с „Беласица-08”. Последния си мач от първенството срещу тима от село Беласица те изиграха спокойно и направиха приятен за окото зрелищен мач, който завърши при резултат 4:4. Чест прави на футболистите на „Беласица-08”, които показаха модерен футбол и с атаки по фланговете често заплашваха вратата на домакините. Първия гол в срещата отбеляза бързоногият Методи Стоименов-Гелс във 2-рата минута. Три минути по-късно Димитър Ичев покачи на 2:0. Независимо от негативния резултат футболистите на гостуващия тим продължиха да играят нападателно, бродирайки много опасни контраатаки. В 15-ата минута Илия Ризов успя да намали на 2:1 и върна отбора си в играта. Десет минути по-късно отново Гелс накара вратаря Георги Сельов да вади топката от вратата си за 3:1. В 40-ата минута Димитър Мицков изпрати топката във вратата на Сельов за 4:1. До края на първата част на срещата Димитър Чоканов в 42-рата и Георги Велков в 44-тата минути отбелязаха по едно попадение и доведоха резултата до 4:3. Всичко това предвещаваше горещо второ полувреме. Треньорът на „Подгорец” Стоян Гогушев направи няколко смени, като самият той влезе в игра. По-късно капитанът на отбора Илиян Златков, макар и пропътувал дългото разстояние от Горна Оряховица до Коларово, зае поста си и помагаше с каквото може. В 50-ата минута Петьо Динков-Маестрото след самостоятелна акция от дълбочина преодоля четирима и насочи мигновено кълбото, но топката разтресе напречната греда зад Георги Сельов. В 65-ата минута Илия Ризов при поредна атака на гостите насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на домакините за 4:4. До края на мача пропуски направиха Владислав Петров за гостите и Димитър Мицков за домакините.

Веднага след последния съдийски сигнал на Благой Манов, който ръководи отлично срещата, се стигна до награждаване на отбора на „Подгорец”. Купата на областна група „Струма-2” известният футболист от близкото минало Венцислав Динев – делегат на срещата – връчи на кмета на Коларово Атанас Гошев. Той благодари на феновете на „Подгорец” и връчи купата на капитана на отбора Илиян Златков, който отвори бутилка шампанско и напълни купата с пенливата течност, от която отпиха всички футболисти от отбора на домакините.