Заместник-кметът Христина Шопова постави началото и официално откри за първи път в Благоевград Пеперудена стая. „Искам да благодаря за прекрасната идея. Благоевград се нареди до други 2 града, така че сме в Топ 3 и това ни прави горди, че имаме нещо ново и различно.

Благодаря на целия екип на Регионален исторически музей за това, че с много работа отваря вратите към всички“, каза Христина Шопова.
Изложбата „Живи тропически пеперуди“ се намира в Регионален исторически музей-Благоевград и ще бъде достъпна за жителите и гостите на Благоевград до 20 юни.
В рамките на един месец посетителите на музея ще имат невероятната възможност да се насладят на над 100 вида от най-красивите и атрактивни насекоми на Земята. Експерти създават условия, които в максимална степен пресъздават естествената им среда на живот. Тя включва тропическа растителност, висока влажност и подходяща температура. Тропическите създания идват от различни краища на света.
Благоевград е третият град в страната, в който се реализира такава изложба. От Регионалния исторически музей са подготвили тематични занимания за децата на Благоевград, сред които изработване на магнити под формата на пеперуди, картички, рисунки и други. С изработените артикули децата може да участват в изложбата.