Беласица излиза с най-доброто срещу Ботев Ихтиман

„Ботев” Ихтиман

Отборът на Беласица Петрич ще посрещне 17-тия във временното класиране Ботев Ихтиман, който е с 29 точки в последният си домакински мач от настоящото първенство на ЮЗ трета лига. Очаква се отборът на гостите да излезе мобилизиран докрай, търсейки положителна развръзка на стадион Цар Самуил и да съхрани надеждите си за оцеляване в групата. Изтече наказанието на основните играчи Валери Свиленов и Йоан Гаврилов. Контузени и наказани футболисти в отбора на гостите няма, с две думи по информация на хора в клуба , в четвъртък в Петрич ще се играе мачът на годината за тях.
Наставникът на Беласица Иван Златински сподели, че по време на заниманията за мача срещу Ботев Ихтиман на терена на стадион Цар Самуил се е работило повече върху изчистване на фаталните грешки, довели до неприятни загуби в някои мачове. „Правим всичко възможно да вдигнем духа на момчетата след тежката загуба в Банско. Ние знаем, че на гостуващия тим трите точки да крайно необходими за оцеляването им в групата, но като дългогодишен футболист, сега и треньор на Беласица, не помня някога да сме влизали в уговорки, каквито се опитват да ширят някои хора в публичното пространство. Ще излезем с коренно различен състав от този в Банско. На някои от момчетата ще бъде даден нов шанс. При нас твърди титуляри няма и в четвъртък излизаме за победа, с която да се отчетем пред ръководството и феновете за последните слаби игри както у дома, така и навън. Чест е за нас, че този мач ще бъде ръководен от топ рефера Николай  Йорданов”, сподели Иван Златински.
Вероятен състав Беласица: Захари Димитров, Атанас Карачоров, Марин Георгиев, Десислав Токов, Аспарух Шамкалов, Димитър Стоев, Иво Самарджиев, Благой Наков, Георги Спасов, Марти Таушанов, Владимир Кабранов.