Renault Megane R.S. счупи рекорда на “Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Хот-хечът Renault Megane R.S. Trophy-R постави нов рекорд на Северна дъга” на пистата “Нюрбургринг” сред автомобилите с предно предаване. Видео с рекордната обиколка беше публикувано от производителя в канала му в YouTube.

Версията Renault Megane R.S. Trophy-R е оборудвана с 1,8-литров турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 300 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Този автомобил се отличава от стандартния Megane R.S. Trophy по олекотената си конструкция. Инженерите на Renault Sport са се отказали от задните седалки, на чието място е поставен каркас за безопасност. Стандартните стъкла са заменени с органични.

От компанията твърдят, че има и други подобрения по автомобила, най-вече по неговото окачване. Какви са те, ще стане ясно по време на премиерата на хот-хеча, което ще се състои на 24 май в рамките на Голямата награда на Монако – кръг от Световния шампионат във Формула 1.

В крайна сметка, резултатът е 7 минути и 40,1 секунди за обиколката с дължина от 20,6 километра. Така французите подобриха постижението на Honda Civic Type R, който разчита на 2,0-литров турбомотор с 320 к.с. Времето на японския хечбек беше 7 минути и 43,8 секунди.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg