Състезателите на Славей Христов от Петрич спечелиха 7 медала на турнир по киокушин карате в Кавала

  • Живка Петрова и Димитър Христов постигнаха отличията с травма в ръката и със скъсан мускул на крака

 

Състезателите на СК „Годо” в Петрич се представиха много добре на международния турнир по киокушин карате „Грийк оупън челендж куп” в гръцкия град Кавала, съобщи треньорът Славей Христов. От петричкия тим участваха 12 състезатели, като 7 спечелиха медали. Със сребърни са Гергана Христова, Живка Петрова (с травма в ръката), Константина Ахцелиду, Георги Атанасов. А бронзови отличия постигнаха Димитър Христов (със скъсан мускул на крака), Марио Тушков и Мариета Арабаджиева.

„На финала Гергана Христова, с две победи до момента, се изправи срещу гъркиня, която тотално беше подкрепяна от съдиите и това бе причина младата ми състезателка да не се окичи със златен медал. Георги Атанасов, който беше с най-бързите нокаути до момента, като всеки един от неговите съперници бяха повалени максимум до 20-ата секунда, се изправи с представител на домакините, който бе подкрепян от съдиите, като по този начин ограбиха труда на петричкия състезател и така стана втори.

Независимо от всичко съм доволен от представянето на моите възпитаници. В турнира участваха над 350 състезатели от страни, напреднали в този вид спорт като Украйна, Унгария, Полша, Сърбия, Турция, Румъния, Гърция и България. Изказвам своето задоволство от подкрепата от страна на общинското ръководство, което ни осигури транспорт. Имам уверението на кмета Димитър Бръчков, че ще бъдем подкрепяни и за участие на републиканското първенство за младежи и юноши, което ще се състои на 2 юни. Със сигурност ще дам шанс на дебютантите Кирил Николов и Владимир Попов. Радващото е, че след едногодишно прекъсване поради учебна заетост се завръща Велизара Сотирова – европейска шампионка за момичета през 2013 година, като за в бъдеще ще участва в категория старша възраст. Димитър Христов лекува скъсан мускул на десния крак. В момента прави леки тренировки и със сигурност ще пропусне участието си на 2 юни. Него ще готвя за балканските игри, които ще се проведат през есента в България”, каза Славей Христов.