Общинският председател на ГЕРБ Ивайло Константинов: Дупница е в Топ 15 на общините в България по усвоени европейски средства

Снимката: Отдясно наляво: Виктор Янев, Ивайло Константинов, Костадин Костадинов
  • Областният координатор на ГЕРБ-Кюстендил Виктор Янев: Не чухме от нашите опоненти от БСП нещо за европейски политики

  • Представителят на регион Югозапад в НИС на СДС Костадин Костадинов: Европа може да бъде обединена само от ЕНП, чиито представители в България са ГЕРБ и СДС

 

„Щастлив съм да отбележа, че ние направихме за пореден път една изключително позитивна кампания. Стигнахме до всички, до които искахме да стигнем. Надявам се да обяснихме как Европа е във всеки дом и колко важна е Европа за региона и конкретно за Дупница. Всички виждат това, което се случва в града, и това, което предстои да се случи. Всички са наясно, че Дупница е в Топ 15 на общините в България по усвоени европейски средства. От тази гледна точка ние сме и щастливи да заявим, че добрите резултати от всички избори в община Дупница са получили съдействието на управляващите и благодарността на управляващите, която се вижда в по-добрата инфраструктура. Тя не е перфектна, но става по-добра всеки ден. Това, което ние сме обещали, и правим”. Това каза общинският председател на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов в навечерието на изборите за Европейски парламент на 26 май. Ивайло Константинов, областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил, Виктор Янев и представителят на регион Югозапад в НИС на СДС Костадин Костадинов дадоха заключителна пресконференция, на която коментираха предизборната кампания и призоваха трезвомислещите хора в общината в неделя да гласуват.

„Искам да призова всички здравомислещи, а дупничани са изключително интелигентни хора, да не се поддават на спекулациите, да бъдат изключително активни, защото това са изборите, които макар и малко вероятно, биха могли да сложат пръта в колата на успешното развитие на България. Имаме брутен вътрешен продукт, който е несравним с всички години назад. Имаме развитие, отчетено от всички наши европейски и атлантически партньори като позитивно, думите на нашите опоненти не са тези, които биха могли да преобърнат нещата в друга посока. Длъжни сме и молим всички здравомислещи граждани да излязат и да гласуват, па било то и за нашите опоненти, ако виждат в тях разумна перспектива”, апелира лидерът на общинската структура на ГЕРБ. Още в самото начало на брифинга Ивайло Константинов определи кампанията като изключително трудна. Заяви: „Вече стана традиция да отчитаме все по-трудни кампании. Простата причина вече всички я знаем. Ние нямаме опоненти, с които да коментираме политики, да дискутираме по теми, които са обществено важни поради простата причина, че насреща никога не е имало политики. Политиките на нашите опоненти винаги са свършвали с национална катастрофа за България, което не е аргумент в техните уста и очи за пред хората, така че по-удобният вариант е да разказват колко лоши са техните опоненти”.

Виктор Янев благодари на структурите на ГЕРБ за позитивната кампания, съпроводена от фалшиви новини и спекулации на опонентите по отношение на материални блага, битовизъм и т.н. Областният лидер на ГЕРБ се обърна с призив към всички трезвомислещи да дадат своя вот, защото той ще определи бъдещето на страната.

„Ние не чухме от нашите опоненти от БСП нещо за европейски политики. Аз съм сигурен за това, което е направено и в Дупница, и в област Кюстендил. Сигурен съм, че нашите избиратели, нашите съграждани от област Кюстендил – най-вече Дупница, хората в Дупница са доказали, че са трезвомислещи – и демократичните идеи винаги са на първа линия, и ще излезем с добър и положителен резултат. Народът ни не е късопаметен. Нека да се обърнем години назад и да видим какво беше и какво е в момента. Надявам се, че трезвият разум ще победи. Убеден съм в победата на ПП ГЕРБ на 26 май, защото нашата кампания наистина беше позитивна, в нея имаше политика, за разлика от опонентите ни“, посочи Виктор Янев.

„Изборите на 26 май са за Европейски парламент, а ние сме в Европейската народна партия (ЕНП). Ако Европа се отдалечи от пътя на федерализма, по който вървим, и отиде към Европа на нациите, ако преминем на различни “скорости” – малки, големи, средни, ако спрем или забавим движението по посоката, в която вървим – вие виждате, че останалият свят бушува. Бушуват търговски войни, горещи войни, петролни и други войни. Всичко това предполага, че Европа трябва да бъде обединена. А тя може да бъде обединена и ръководена само и най-добре от ЕНП, чиито представители в България са ГЕРБ и СДС. Разбира се, в ЕНП участват и други формации, но те така и не декларираха ясно, че ако реализират евродепутати, ще се присъединят към ЕНП. И затова в СДС, верни на своята историческа мисия, нито за секунда не се поколебахме в този преломен за България и Европа момент да дадем всичко от себе си, за да постигнем победата в неделя”, заяви Костадин Костадинов. И допълни: „Искам да призова всички граждани да гласуват. Да, всяко управление изхабява. Няма човек, който да не прави грешки. Но към момента и преди, а и утре не се вижда алтернатива на пътя, по който вървим в момента. Това е точният път. Дитирамби, обвинения и клевети може да има много, но цифрите, фактите показват драстичен ръст на брутния вътрешен продукт, драстичен ръст на износа – никога България не е имала такъв износ, драстичен ръст на строителството, бум на строителството. Ако по някаква причина ние в неделя сами си предизвикаме европейска криза, най-потърпевшите от нея ще бъдат българите. Ще завърша с думите на председателя на СДС. Той казва: ”Да ние може да сме най-бедни в богатия клуб, но по-добре да бъдеш най-бедният в богат клуб, отколкото най-богатият в беден клуб.“ Костадинов призова симпатизантите, бившите и настоящи членове на СДС да гласуват с бюлетина №12.

„Дупница има още много какво да чака от ЕС, има още много заложени и неизпълнени приоритети”, каза в допълнение Ивайло Константинов. Председателят на ГЕРБ за община Дупница изброи проектите, за чиято реализация се чакат европейски средства – за водния цикъл, пречиствателните станции за питейни и отпадни води, преработката на битовите отпадъци. „За цялата инфраструктура в града чакаме на Европа. Да, може би не сме перфектни, може би не сме идеални и правим грешки, но алтернатива в моманта няма. Алтернативата е национална катастрофа. Силно, но истинско”, каза в заключение Константинов.