14-годишният Теодор Велинов от Кюстендил се бори с агресивен рак на костите, нужни са му 300 000 евро

Теодор Велинов

За пореден път кюстендилци се обединяват в благородна кауза – този път да помогнат на 14-годишния Теодор Велинов. Момчето трябва да пребори остеосаркома – вид много агресивен рак на костите.

Теодор е ученик в 7-и клас на ОУ „Даскал Димитри“-Кюстендил, тренира футбол и обича да е сред приятели и е единствено дете на родителите си Светла и Даниел.

В началото на месец май Теди започва да изпитва леки болки в крака, което първоначално близките му мислили, че се дължи на пренатоварване в тренировките по футбол. След известно време се появява оток и след това накуцване.

Родителите му решават да потърсят помощ в Университетска специализирана болница по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“, където след направени редица изследвания е установено, че Теди има остеосаркома феморис сенистри – вид много агресивен рак на костите.

При 14-годишното момче той е засегнал бедрената му кост. При направения ЯМР се вижда, че туморите са два.

Епикризата от Университетската специализирана болница по ортопедия

След установяването на диагнозата е пренасочен в клиника по детска онкохематология ИСУЛ, където е приет за лечение.

До момента Теодор има направена една химиотерапия и в момента се възстановява у дома. Лечението на този вид рак е много агресивно и включва химио- и лъчетерапия и най-вероятно ампутация на крайника.

Родителите на Теодор са подали документи в Университетска болница „Шарите”-Берлин, където са изказали второ мнение и твърдят, че могат да запазят крака на Теди. Вчера беше изпратен дискът от ЯМР в Берлин и се очаква до 2-3 седмици да бъде получена оферта за лечението му.

По предварителна информация сумата ще е около 300 000 евро.

„Огромна е, знаем, но детският живот няма цена и особено когато касае живота на нашето дете, то той е безценен и родителите ще направим всичко по силите си, за да спасим живота на Теодор. Подадени са и документи в НЗОК, фонд за лечение на деца в чужбина и оттам ще очакваме становище след 30 дни! Дотогава ви моля да подкрепите Теодор и да му дадете шанс да живее“, обявиха организаторите на благотворителната кампания.

 

Дарителска сметка

 

IBAN:BG25UBBS80021083543740

BIC:UBBS BGSF

Титуляр: Теодор Даниелов Велинов