„Беласица” разгроми ихтиманци с 4:0 в Петрич

Пред обидно малко зрители се игра мачът от 33-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Беласица” (Петрич) и „Ботев” (Ихтиман). За главен арбитър на двубоя бе определен топ реферът на България Николай Йорданов, а за делегат на мача – Александър Кабзималски – председател на Областния съвет на БФС. Във футболните среди в Петрич упорито се говори, че „Беласица” ще „легне” на гостите от Ихтиман с цел да се спасят от изпадане от ЮЗ трета лига. Това бе и основната причина заради малкото публика, която дойде на стадион „Цар Самуил”.

Наставникът на „Беласица” изведе на терена най-стабилните според него, за да се докаже, че никой няма шанс да направи уговорка с „Беласица”.

Срещата започна с натиск на домакините, като на няколко пъти Атанас Карачоров отдясно разпиляваше с бързината си защитата на гостите, но така и до гол не се стигаше. В 19-ата минута Благой Наков обстрелва директно стража на „Ботев”, който изби в корнер. Веднага след центрирането му отляво Наков насочи фалцово топката и вратарят Янис Константолис я изпрати в собствената си за 1:0. В 24-тата минута главният съдия Николай Йорданов показа втори жълт и червен картон на Йоан Гаврилов и тимът от Ихтиман остана с човек по-малко до края на двубоя. Последваха пропуски на Атанас Карачоров, който сам срещу вратаря на гостите не успя да го преодолее. Благой Наков, изведен отлично от Марти Таушанов, не успя да отбележи от 1 метър. В 31-вата минута Владимир Кабранов се възползва от избита топка от вратаря на гостите и покачи на 2:0. Седем минути  по-късно Димитър Стоев от 17-18 метра направи резултата класически – 3:0. Четири минути преди изтичане на редовното време на първата част на срещата Благой Наков от 35 метра с плътен силен шут ниско по тревата изненада противниковия страж за 4:0.
През второто полувреме се играеше само на една врата – тази на гостите. Опитите на Карачоров, Кабранов, Стоев и Таушанов да отбележат гол във вратата на гостите се оказаха напразни заради неточен мерник в завършващата част на атаките.

След мача старши треньорът на „Беласица” Иван Златински сподели: „Въпреки ширещите се в публичното пространство приказки, че „Беласица” ще подари мача на „Ботев” (Ихтиман), футболистите, на които бе гласувано доверие, го изиграха така, както трябва. Доказахме, че не влизаме в никакви уговорки и според мен това е пътят на един клуб и отбор да съхрани авторитета си, трупан през изминалите години. Имаше някакво съмнение към по-опитните състезатели, но то беше опровергано, като показаха добра игра и отбелязване на попадения”.