Ето го първият модел на възродената марка Austro Daimler

Първият модел на възродената марка Austro Daimler беше представена в рамките на Конкурса за елегантност във вила д’Есте. Това е Bergmeister ADR 630 Shooting Grand, който представлява хибрид със зареждане от електропреносната мрежа. Само на ток автомобилът изминава 250 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,5 секунди.Дизайнът на Autro Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand е основан на класическия модел със същото име, който се произвежда през периода 1931-1934 г. От оригиналния шутинг-брейк са заети дългия преден капак и линията на стъклата.

Създател на автомобила е Роналд Щал, който е и основател на фирмата Projekt Austro Daimler. В разработката на дизайна на машина са участвали специалисти от компанията Ideenion Design, които са отговаряли за външността на концептите Audi Q8 и e-tron Quattro, както и на прототипа Apollo Arrow.

Bergmeister ADR 630 Shooting Grand е построен около алуминиева пространствена рама. Теглото на автомобила е 1650 кг. Хибридният агрегат се казва SERIPA, като в него влизат 6-цилиндров двигател и 3 електромотора. Сумарната мощност е 1198 к.с. и 1600 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,5 секунди – колкото при Koenigsegg Agera RS.

В зависимост от условията на пътя хибридът може да избира между 30 режима на движение, но засега подробности за тях не се съобщават. Батерията на хибрида може да се зарежда от 150-киловатова станция. Общият пробег на автомобила е над 1000 км според цикъла WLTP.

Други подробности засега липсват, но от компанията-производител обещават да ги съобщят съвсем скоро. Със сигурност автомобилът ще излезе в ограничен тираж, като и цената му ще е доста сериозна.

 

 

Източник: topgear.bg