Цветан Цветанов подаде оставка от всички постове

Цветан Цветанов

Оставката вече е депозирана и приета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов

 

 

Цветан Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ.

Оставката вече е депозирана и приета от лидера на партията Бойко Борисов.

Той е благодарил на Цветанов за свършената работа през годините, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Бившият зам.-председател на партията подаде на 29 март оставка като народен представител и лидер на парламентарната група на управляващите. Това стана след скандал с луксозен апартамент в София, който Цветанов е придобил срещу заменки и на цена, по-ниска от пазарната.

В емоционално съобщение във фейсбук бившият зам.-председател на управляващата партия заяви, че е забавил подаването на оставката заради предизборната кампания за Европейския парламент.

Цветанов подчерта, че е обмислял това решение дълго време и взел окончателното решение, след като е разговарял с премиера Борисов.

Според Цветанов ГЕРБ е част от “един работещ и функциониращ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани”.

Въпреки оставката си от всички постове в партията Цветанов ще остане редови член на ГЕРБ.

Не ме изненадват действията на Цветанов, защото очевидно натам се вървеше от началото на сагата с апартаментите, коментира зам.-председателят на парламентарната група на “Обединени патриоти” Искрен Веселинов пред журналисти в парламента.

Веселинов посочи, че идеята на премиера Бойко Борисов е да се скъса с лицата, които по една или друга причина са създали лош имидж на партията./ vesti.bg/