Зорница Торошанова и Богомила Борисова спечелиха конкурс за рисунка в Долна баня

Терасата на Народно читалище “Рила-1898” в Долна баня за два часа се превърна в художествено ателие и галерия, както и в спортна площадка за проведения забавен многобой.

Десетки момичета и момчета участваха първо в конкурса за рисунка на свободна тема, а след това и в четирите дисциплини от забавния многобой. Журито за най-добра рисунка бяха самите участници, като при най-малките първото място с най-много номинации спечели Зорница Торошанова, а при по-големите – Богомила Борисова. Децата рисуваха предимно любими животни, а други пък къщи и църкви.

Най-емоционално за бързина, точност и сръчност преминаха четирите дисциплини от забавния детски многобой. Победители в отделните дисциплини станаха: Кирил Спасов, Цветомира Владимирова и Михаела Апостолова. На спечелилите участници в рисуването и забавния многобой от името на организаторите секретарката на Народно читалище “Рила – 1898” Даниела Методиева връчи грамоти и предметни награди – кутия за моливи, блокче за рисуване и комплект цветни моливи. Всички участници бяха почерпени и с по един вкусен кроасан. Участниците в празника бяха аплодирани и подкрепени от своите майки и баби, а в края всички разгледаха с интерес и подредената традиционна годишна изложба на децата от школата по рисуване във фоайето на читалището с ръководител Маргарита Стефанова.