Италианци показа потресаваща хиперкола

Младата италианска компания FV Frangivento обеща да създаде хиперкола с потресаващ дизайн и го направи. Asfane DieciDieci действително изглежда потресаващо, като е направена изцяло от карбон и алуминий, и разполага с вдигащи се нагоре врати.

Италианците залагат на клинообразен дизайн, като особено впечатляваща е задната част на автомобила. Там има “плаващи” стопове, масивен дифузьор и 6 тръби на изпускателната система. Салонът е оформен в два цвята, а воланът е във формата щурвал на самолет. Залага се и на отделен цифров приборен панел.

Засега от компанията не разкриват технически подробности за автомобила, но според информациите до момента, под капака е поставен 5,4-литров V10 двигател с 848 к.с., който работи в комбинация с две електромотора на предната ос, доставящи още 148 к.с. Съвкупната мощност на хибридната система е 996 к.с., като тя работи с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Ясно е, че подобен автомобил няма как да бъде масов. Той ще излезе в ограничена серия, като цената ще варира от 1 до 1,5 млн. щатски долара.

 

 

 

 

 

Източник: topgear.bg