Различни стилове музика ще звучат по време на второто издание на Jumaya Stage Festival в Благоевград

  • Второто издание предлага и неделно училище, в него участие ще вземат известни артисти

 

Зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, организаторът на артистичния фестивал Иван Кацарски, младият дизайнер Надежда Червенкова и Димитър Кернев от Д2 разкриха „тайните“ Jumaya Stage Festival. „Това е първият от многото фестивали през юни. Това е един от проектите, одобрен по Фонд „Култура“, с който много се гордеем. Тук е мястото да благодаря на организаторите за това, че не се отказаха след първото издание. Разбира се, след всяко издание се отчитат и плюсовете, и минусите. Много се радвам, че това събитие продължи. Убедена съм, че тази година фестивалът ще бъде надграден, и то сериозно. Вярвам, че ще има и повече публика и съм сигурна, че този фестивал ще просъществува в годините, с помощта на община Благоевград. Благодаря и на Митко Кърнев, че е част от този фестивал тук, в Благоевград“, каза зам.-кметът.
„Много се радвам, че за втори път сме тук в тази зала, една година по-късно и стартираме второто издание на Jumaya Stage Festival. Миналата година беше изцяло рок издание. Този път рока го запазваме за втората вечер, а в първата вечер експериментираме с много стилове музика, като етноджаз, фюжън, реге, рок-фолклор, много стилове, смесени по много интересен начин, балканско звучене, направено с много вкус и финес“, допълни Иван Кацарски.
Надежда Червенкова, младият дизайнер, който завладя улиците в Благоевград с арт базари, увери, че тази година ще бъде още по-интересно от миналото издание на фестивала, като подчерта, че арт базарите добре се налагат в Благоевград благодарение на община Благоевград.
Второто издание на Jumaya Stage Festival е финансирано по фонд „Култура“. На голямата сцена пред Stage Bar по време на двата фестивални дни ще се изявят едни от най-ярките изпълнители. Невероятните таланти, изпълнители от „Мерудия“, ще овкусят изданието с приятен привкус и много ритъм. Запомнящите се изпълнители от „Акага”, Д2 и Любо Киров, Echoo Balkan Samba, Fa Rock, Leontas, Sevi идват специално за втория Jumaya Stage Festival в Благоевград, за да раздават емоции, музика и спомени.
Мястото е вече познатият терен – паркингът пред Stage bar и Райфайзен банк, площад “Македония“ и паркът пред сградата на НАП. Началният час на концертите е 19,00 часа, а датите са 7 и 8 юни.
Второто издание на фестивала предлага и неделно училище. В него участие ще вземат известни за България артисти. Джумая фест предлага уъркшоп за деца и възрастни. Иван Шопов ще запознае хората с най-новите способи за създаване на музика. Евгени Господинов ще ни покаже пък техниките на пеене при деца и възрастни, които се занимават с рок музика.
Водещ на фестивала ще бъде изключителният Георги Кючуков – шампион на първото национално първенство по стендъп.