Моторист без книжка загина при удар с шахта в Санданско

  • Инцидентите с мотори зачестяват – 12-годишен в Дивотино яхна мотопед без табели

 

39-годишен мъж с инициали Т.Х. загина при катастрофа с мотор край Сандански. Инцидентът е станал на спирката в санданското село Яново около 16,45 ч., съобщиха от полицията в Благоевград. Дошлите на местопроизшествието полицаи установили, че загиналият е управлявал двуколесното превозно средство, без да има правоспособност за това. Той е шофирал мотор марка „Ямаха” с несъобразена скорост, вследствие на което е излязъл извън пътното платно и се ударил в циментова шахта. При инцидента водачът на мотоциклета е загинал на място. Возилото не е било регистрирано по надлежния ред, допълват от полицията в Благоевград.

Инцидентите с мотопеди в Югозапада зачестяват. От полицията в Перник съобщиха, че 19-годишен перничанин е шофирал нерегистриран мотоциклет. Около 19,00 ч. на ул. „Захари Зограф“ в пернишкия кв. „Калкас“ бил проверен мотоциклет „Малагути“, управляван от младежа. Органите на реда установили, че возилото не е регистрирано по надлежния ред. Иззето е и по случая е започнато досъдебно производство.

12-годишен жител на с. Дивотино е управлявал мотопед без табели. Около обяд в селото бил проверен мотопед “Балкан“, управляван от 12-годишно момче от селото. Балканчето било без регистрационни табели. Уведомени са родителите на момчето и по случая е образувано досъдебно производство.