Община Бобов дол спечели 1,5 млн. лв. от фонд „Земеделие” за ремонт на улиците „Васил Демиревски”, „Кирил и Методий” и „Цар Самуил”

Кметът Елза Величкова сряза лентата, а отец Радослав Ваклин отслужи водосвета на ремонтирания площад.
  • „Автомагистрали Хемус” печели поръчката за ремонт на 14 улици в миньорския град и Долистово

 

Улиците „Васил Демиревски”, „Кирил и Методий” и „Цар Самуил” в кв. „Христо Ботев” (по-известен като Селото) Бобов дол ще бъдат ремонтирани. Средствата в размер на над 1,5 млн. лв. са осигурени от фонд „Земеделие” по Програмата за развитие на селските райони. „Спечелихме проекта и предстои мащабен ремонт. Предстои пълно асфалтиране, смяна на тротоари. Заложен е и ремонт на мост на ул. „Кирил и Методий”. Договорът за финансирането беше подписан преди няколко дни, но процедурите са доста тромави, така че реалните дейности ще започнат най-рано след половин година”, коментира кметът на миньорската община Елза Величкова.

Моменти от откриването на площада

Вече е ясен изпълнителят на предстоящия ремонт на 10 улици в Бобов дол и 4 в село Долистово. „Обществената поръчка за улиците “Пролет”, „Дунав”, „Йорданка Николова“, „Георги Димитров“, „Негулица“, „Димитър Благоев“, „Свети Спас“, „Стефан Стамболов”, „Дружба“ и „Никола Вапцаров“ в града и за 4 улици в Долистово е спечелена от „Автомагистрали Хемус”, обясни Елза Величкова. Поръчката е за над 80 000 лв.

Площадът в кв. „Христо Ботев” е напълно обновен.

От няколко дни кв. „Христо Ботев” в миньорския град е с обновен площад. „Със 170 000 лв., осигурени със собствени средства на общината като капиталови разходи, направихме пълно обновяване на площада пред читалище „Хр. Ботев”. Има още много какво да се подобрява в града, но и направеното не е малко”, коментира кметът Величкова. Обновеният площад е официално открит, извършен е и водосвет, отслужен от отец Радослав Ваклин.