Центърът за обществена подкрепа в Долна баня празнува 10 г.

Паметен и вълнуващ празник ознаменува 10-годишнината от създаването на Центъра за обществена подкрепа в Долна баня.

Официалната част на тържеството откри директорката Милена Мачканова, която сърдечно благодари на всички, присъстващи на десетия рожден ден на ЦОП-а, на община Долна баня в лицето на кмета Владимир Джамбазов, на Общинския съвет и неговата председателка Лиляна Драганова, на партньорите от Фондация Национален фонд “Свети Никола” и неговата председателка Петя Цветанова, на Областния съвет на БЧК с директор д-р Росен Василев, на Дирекция “Социални грижи” – Ихтиман и директорката Зорница Георгиева, на началник-отдела “Закрила на детето” Антоанета Марчина, на Народно читалище “Рила – 1898”, на Средното училище “Неофит Рилски”, на Професионалната гимназия “Христо Ботев”, на Детската градина “Юрий Гагарин”, на Центъра за настаняване на деца без увреждания “Констанца Ляпчева”, на Центъра за работа с деца на улицата и други.

За доброто настроение на всички гости домакините и техните партньори се бяха погрижили с интересна празнична програма, която включваше народни хора, стихове и драматизацията “Вълкът и седемте козлета”.

В конкурса, обявен от традиционната лятна програма, за рисунка награда получи Петър Кьосев, а за стихове – Божидара Арнаудска и Дарина Манчева.

Общинският съветник Огнян Добрев от името на община Долна баня подари за десетия рожден ден на ЦОП-а 12 нови сгъваеми стола, а Петя Цветанова подари торти и музикална уредба. Празникът за децата завърши с кукленото представление “Шарената шапчица” с гостуващите артисти от Драматично-кукления театър “Константин Величков” от Пазарджик, а на финала всички се почерпиха от вкусната торта.