Ден на отворените врати в СУ “Неофит Рилски” в Долна баня, осветиха и нов училищен автобус

Всеки ден долнобанските ученици прекарват между шест и осем часа в Средното училище “Неофит Рилски”. Тук те не само усвояват нови знания, но се и учат да общуват, да организират задачите си, да поемат отговорност, да се грижат за външния си вид… А техните родители запитали ли са се как преминава един ден в училище? Ето защо ръководството на училището реши да организира Ден на отворените врати. Десетките гости имаха възможност да се запознаят с различните работилници и проекти, по които работят децата, както и имаха възможност да общуават с техните учители.

В кабинета по труд и техника под ръководството на учителката Елена Бояджиева имаше кулинарно състезание, в кабинета по биология Елеонора Йорданова с ученици правиха различни демонстрации от лабораторията на живота. Творческа работилница пък имаха малките ученици на Красимира Караджова, а драматизацията “Щъркел и заек” представиха учениците на Миглена Митрова. В кабинета по информатика бе демонстрацията по роботика и електротехника с учителите Ели Сотирова и Симеон Кръстев. А пък в занималнята на училището учениците си говориха на английски под ръководството на Пламен Маргаритов. Той е и ръководител по проекта “Заедно в час” и заедно с ученическата компания “Джуниър Ачийвмънт” направиха представяне на бъдещия сайт на училището, който разработват.

Денят на отворените врати продължи в актовата зала на училището, където имаше литературно-музикална програма и състезание по български език и литература с учител Благовеста Герасимова.

Преди това на паркинга на спортния комплекс тържествено бе осветен новият училищен автобус, който ще ползват долнобанските ученици, от енорийския свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров и неговия син свещеник Емануил Димитров. На церемонията присъстваха много ученици, учители, общински съветници, както и председателката на местния парламент Лиляна Драганова и кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов.