Кърпят 17 500 кв.м улици в Дупница

Комисия от община Дупница започна окончателен оглед на уличната мрежа на територията на Дупница за предстоящата рехабилитация. В рамките на следващите дни до края на седмицата комисията трябва да приключи работа и изготви списък с улиците, които ще бъдат ремонтирани. Минимум 17 500 кв.м ще бъдат изкърпени, като някъде ще бъдат и цели улични участъци преасфалтирани, което ще бъде преценено след огледа. В уличната мрежа за рехабилитация не попадат тези, по които в момента тече ремонт или предстоят цялостно преасфалтиране през лятото. 400 000 лева задели за тази дейност от бюджета община Дупница за тази година.

За селата прогнозната минимална стойност е за 14 200 кв.м асфалт. Там обаче са предвидени и допълнителни дейности, свързани с ремонтите. Комисията ще огледа селата съвместно с местните кметове и кметски наместници.

След сключването на договорите с изпълнителите, които бяха избрани по отделните позиции, на съвместна среща ще бъдат уточнени графиците и кварталите, откъдето ще започне рехабилитацията.