Отвлякоха кавказки вълкодав в Дупница

Иванов от квартала се зарадва, че кученцето е открито от стопаните му.
  • 2-месечното куче бе открито след 2 часа

Кавказки вълкодав на два месеца вчера бе отвлечен от четири ромски деца от двора на топ фризьорка в центъра на Дупница

Поредната ромска топ кражба направо взриви дупничани

Кучето се оказа в незаконен ромски кучкарник в китайската махала. И бе намерено от собствениците за два часа след отвличането му.

В следобедните часове вчера от двора фризьорката С.В. на ул. ”Венелин” четири ромски деца – две момичета и две момчета извеждат малкия бял вълкодав на два месеца, който играе в двора. Кученцето е много красиво с резнати ушета.

Съсед вижда как децата грабват вълкодава и му слагат синджир и започват да го влачат по улицата и викат собственичката.

Докато се усетят притеснените за живота на кученцето стопани – децата изчезват. Благодарение на бързата реакция на собствениците на ценното куче, което струва над хиляда лева, то е открито за два часа. Търсейки го с автомобил в Гиздова махала, откриват кученцето в така наречената китайска махала на тераса, вързано със синджир. Оказва се, че синът на собственика на дома Иво го е взел. Кучето е върнато на собственичката, преди да бъде предложено за продажба от ромите. Свидетели на случката забелязали, че освен отвлечения кавказки вълкодав в двора на семейството имало вързани на синджир още десетина кучета – цял незакнен ромски кучкарник. Дали са за продажба, или за бой с кучета – не се знае. Дупничани настояват природозащитници да се ангажират със съдбата на останалите десет кучета и община Дупница да ги прибере в общинския кучкарник за изясняване на собствеността им. Хората от квартала коментират, че нарочно пускат деца да крадат скъпи кучета от предварително набелязани дворове на богати къщи. Защото децата не носят съдебна отговорност. Преди година дупничанин плати за две сибирски хъскита хиляда лева откуп. На семейство Борисови, също от квартала, пак ромски деца грабнаха наскоро кучето, което пак бе открито в тази махала.