„Марек Юнион-Ивкони” се класира на полуфиналите за титлата при кадетите

Дупничани завършиха втори в групата си.

„Марек Юнион-Ивкони” се класира за полуфиналите на Държавното първенство по волейбол за кадети, родени през 2003 и 2004 година, което се провежда в столичната зала „Христо Ботев”.
Дупничани сториха това по безапелационен начин, побеждавайки категорично и във втория си мач от Група „А”. Марекчани не оставиха никакви шансове на връстниците си от „Люлин” (София) и наложиха волята си с 3:0 (25:22, 25:22, 25:20) гейма. В третата си среща от групата дупнишкият клуб отстъпи с 0:3 гейма на пловдивския „Виктория Волей” в директния мач за първото място. Така „Марек Юнион-Ивкони” завърши на второ място и по всяка вероятност ще срещне ЦСКА на полуфинал.
В Група „Б” именно „червените” са едноличен лидер преди изиграването на последните мачове от груповата фаза снощи. „Армейците” единствени в групата си имаха пълен актив от точки, без дори да загубят гейм. В третите двубои те щяха да се изправят срещу „Берое” (Стара Загора), които имат 3 точки. Другият тим с 3 пункта, а именно столичният „Левски”, пък се изправи срещу аутсайдера „Славия”, който дори няма спечелен гейм. От развоя на въпросните срещи ще стане ясен и съперникът на „Марек Юнион-Ивкони” в предпоследното стъпало по пътя към титлата.
Полуфиналните срещи са насрочени за днес от 15 и 17 часа. Финалът за титлата при кадетите ще се състои в събота от 16 часа, а два часа по-рано ще се проведе и двубоят за бронзовите медали.