Обичани хитове и стотици меломани куфяха на Jumaya Stage Festival в Благоевград

Много настроение и положителни емоции предизвикаха участниците във второто поред издание на Jumaya Stage Festival в Благоевград. Освен меломани от Благоевград сред публиката бяха хора от различни точки на България, пристигнали, за да станат част от музикалното събитие, в което и тази година участват утвърдени имена от света на музиката.
Начало на фестивала дадоха талантливите творци от „Мерудия“. Той продължи с музикални парчета, изпълнени от Echoo Balkan Samba и “Акага”. В пространството между НАП и площад “Македония” прозвучаха обичани хитове.


Изключително емоционално протече и втората вечер на Jumaya Stage Festival. Изпълнителите предизвикаха истински фурор сред меломаните. Творците и публиката се сляха в едно, изпълнявайки заедно утвърдени хитове и нови музикални парчета. Второто издание на фестивала предлага и неделно училище. В него участват известни за България артисти. „Джумая фест” предлага уъркшоп за деца и възрастни. Иван Шопов пък представя най-новите способи за създаване на музика. Евгени Господинов показва пък техниките на пеене при деца и възрастни, които се занимават с рок музика. Jumaya Stage Festival се провежда в Благоевград за втора поредна година. Той е финансиран от Фонд „Култура“ към община Благоевград.
Фестивалът поставя началото от поредица събития през юни. На 14-15 юни предстоят концертите на БГ Радио, а седмица след това Благоевград ще бъде домакин на най-голямото музикално събитие за България – „Francofolies. Благоевград“.