Районният съд в Дупница отложи делото срещу кмета на Мламолово

Част от наследниците на имоти, дадени под аренда без знанието им.
  • Обвиненият в документна измама Георги Александров се изправя пред съда през септември

  • Свидетели: Готвим подписка за отстраняване на Александров, трябва да бъде махнат, за да не пречи на разследването

 

Районният съд в Дупница отложи гледането на делото срещу кмета на бобовдолското село Мламолово Георги Александров, заведено от прокуратурата за документно престъпление. На последното заседание съдия Мая Гиздова отложи процеса заради отсъствието на адвоката на обвиняемия Александър Райнов, който не се яви заради неотложен ангажимент.

Георги Александров

Двама от свидетелите пък не дойдоха, тъй като не са били редовно призовани. За делото в Дупница бяха над 15 свидетели, чиито земи в Мламолово са отдадени под аренда без тяхно знание. Сред свидетелите бе и Чавдар Йорданов, който е син на един от активистите на СДС в миналото в Бобов дол, а в последните години на ДСБ – Любен Станчев.

Бившата учителка в Бобов дол Радка Христова (вдясно) е една от ощетените.

Както писахме, Чавдар Йорданов е пълномощник на „Фарм Био консулт” ООД – София, с управител Лазарина Чакърова. С тази фирма от името на наследници на имоти в Мламолово през юни 2016 г. е сключен договор за аренда за 15 години. Чавдар Йорданов е заверил договора при дупнишкия нотариус Деница Гърнева с пълномощно от името на притежателите на земите с №94/ 08.02. 2016 г., заверено от Александров в качеството му на кмет на Мламолово.

Георги Александров (вдясно) на влизане в съдебната зала на едно от предишните заседания

Собствениците на земите обвиняват Георги Александров, че без тяхно съгласие личните им данни са предоставени и са подписвани за сключването на договора за аренда. Във връзка с това е и повдигнатото от Районната прокуратура обвинение.

Прокурор Славка Димитрова, Георги Александров и съдия Мая Гиздова на делото през м. март

Междувременно стана ясно, че в Мламолово се готви подписка за отстраняване на Александров. „Георги Александров трябва да бъде махнат от поста, който заема. Благодарение на властта, която му е дадена, той може да влияе на хората в селото и да пречи на разследването. В Мламолово разказват, че той убеждава хората да не се явяват като свидетели, че всичко е приключило, че делото едва ли не е решено. Истината е, че делото продължава.

Факсимиле от договора за аренда на земите

И нещо повече – то се наблюдава от хора на много високо ниво в държавата. Ние няма да спрем да си търсим правата, въпреки че сме заплашвани. Подписката, която се прави, ще бъде внесена в община Бобов дол и във всички институции, включително и европейски, свързани с отпускането на средства от еврофондовете за обработка на земеделски земи. Питам: защо Георги Александров влезе в залата на втория етаж в съда, където се гледа делото, през служебен вход. Привилегирован ли е той?”, каза една от свидетелките и наследници на имоти, дадени под аренда без знанието й.

Следващото дело срещу Георги Александров е насрочено за 11 септември.